Legyen mindenkinek élmény a munka!

Az ideális vezetők inspirálják és motiválják a kollégákat úgy, hogy az elvégzett munka örömmel tölti majd el a munkavállalót. Minden ember más és más, törekedj arra, hogy megtaláld mindenkivel a közös hangot. Egy hullámhosszon a munkavégzés is sokkal könnyebben fog menni. Adunk néhány ötletet ahhoz, hogyan ösztönözd kollégáidat ahhoz, hogy valóban egy összekovácsolt csapatmunka legyen minden egyes munkanap.

Így miért hagynád ki belőle a vállalkozásod, főleg úgy, hogy még ingyenes is!?

Mutatunk néhány egyszerű dolgot, melyek alkalmazásával oldalad nemcsak sikeres lehet az Insagramon, de még plusz bevételhez is tud juttatni.

Munkakörnyezet

Nyílván te is szívesebben dolgozol kellemes munkakörnyezetben, ezzel az alkalmazottaid sincsenek máshogy. A munkavégzés helyén ügyelj arra, hogy tiszta rendezett és inspiráló környezet vegyen titeket körül. Mindenképp alakíts ki a tárgyalón kívül egy olyan közösségi helyet, ahol a dolgozók kicsit megfeledkezhetnek a munkáról és egy kávé mellett beszélgetni is tudnak egymással. Mostanában divatos olyan pihenősarkot létrehozni ahol különleges bútorok, ülőalkalmatosságok vannak, vagy esetleg valamilyen közösségi játék a kollégáknak. Ezek a helyszínek mindenképp közösségépítő szereppel bírnak.

Beszélgess mindenkivel

A személyes kapcsolatod nagyon fontos a kollégákkal külön-külön is. Ne sajnáld az időd és ismerj meg minden alkalmazottad, hogy számodra is kiderüljön kinek mi az erőssége és gyengesége. A későbbiekben így tudni fogod, hogy kire milyen feladatot tudsz osztani. Esetleg a beszélgetések során a kolléga olyan rejtett képességei is kiderülhetnek, melyeket az önéletrajza nem tartalmazott. A személyes beszélgetések a konfliktusok kiszűrésére is alkalmasak. Neked, mint jó vezetőnek a munkatársak közötti feszültséget is ki kell szűrnöd, és hatáskörödnek megfelelően kezelned a problémát.

Tarts hetente “brainstorming”-ot

Mindenkinek lehetnek jó ötletei, neked szükséges bátorítani a kollégákat, hogy nyugodtan osszák meg új ötleteiket és beszéljétek meg közösen. Ezeknek az alkalmaknak kötetlen és felszabadult beszélgetéseknek kell lennie, hogy senki se érezze magát kényelmetlenül. Ilyenkor pár vicces story is elhangozhat, mely erősíti a kollégák felszabadultabb viselkedését. A rendszeresen tartott heti meetingek közösségépítőek, és a kollégák egy idő elteltével már várni is fogják.

Támogasd a fejlődést

A világunk folyamatosan változik, így nagyon fontos, hogy lépést tartsunk. Támogasd kollégáid, hogy ha tovább szeretnék képezni magukat, vagy ha olyan iskolát szeretnének elvégezni, melynek tudását a munkájuk során alkalmazni tudnád. Segítsd őket akár költségtérítéssel, akár szabadidővel. Éreztesdd azt, hogy fontosak számodra, hidd el ezzel megalapozhatod a munkavállaló lojalitását és elkötelezettségét a céged iránt.

Közös élmények

Évente egy vagy két alkalommal jelöljetek ki alkalmakat akár egy egész napot, hétvégét vagy délutánt, amikor közösen a munkakörnyezetetekből kimozdulva valami mást csináltok. Ez a csapattól függően egy pohár italtól a wellnessig egészen az extrém spotokig bármi lehet. Az a lényeg, hogy kiszakítsd a kollégákat az irodából és a munkával kapcsolatos dolgokat is tegyétek ilyenkor félre. Léteznek kimondottan csapatépítő tréningek, melyeken a munkatársak felszabadult, vicces, játékos szituációkban tudják még jobban megismerni egymást és magukat.